home

   

Over ons

Bouwadviesbureau Raatjes is een bouwkundig adviesbureau. Het adviseren op grond van de huidige bouwregelgeving vormt de basis van ons dienstenpakket, maar ook het maken van bouwkundige tekeningen voor aanvragen van omgevingsvergunningen behoort tot onze werkzaamheden.

Wij zijn volledig onafhankelijk en hebben geen enkele financiële relatie met aannemers, project-ontwikkelaars of installateurs. De adviezen zijn maatwerk en worden voor het betreffende bouwwerk op basis van wensen, gebruik en budget van de opdrachtgever opgesteld. Dit doen wij zowel voor particulieren als bedrijven, instellingen en overheden.

Wij zijn volledig op de hoogte van de Omgevingswet (Ow), het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl: voorheen Bouwbesluit 2012).

Wie zijn onze opdrachtgevers?

ARCHITECEN- OF ONTWERPBUREAUS
Voor architecten en ontwerpers vervaardigen wij berekeningen op basis van de huidige bouwregelgeving (het Bbl), zoals BENG, daglicht- en ventilatie-berekeningen. Daarnaast kunnen wij voor hen bouwkundig tekenwerk verrichten. Het maken van 3D-visualisaties van de bouwplannen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

AANNEMERS / BOUWBEDRIJVEN
Voor aannemers en bouwbedrijven maken wij de benodigde berekeningen en kunnen wij bouwkundig tekenwerk leveren. Daarnaast geven wij adviezen met betrekking tot de bouwregelgeving.

PARTICULIERE OPDRACHTGEVERS
De meeste particuliere opdrachtgevers weten precies wat voor soort gebouw zij graag willen, maar weten niet hoe een vergunningaanvraag moet worden ingediend. Wij leveren hiervoor adviezen en kunnen ook de aanvraagprocedure voor deze opdrachtgevers begeleiden. Daarnaast maken wij de berekeningen op basis van de huidige regelgeving en leveren wij adviezen op het gebied van deze bouwregelgeving. Ook kunnen wij het benodigde tekenwerk vervaardigen.

Bouwregelgeving

Door onze jarenlange ervaring met het Bouwbesluit, de gemeentelijke (Model)Bouwverordeningen, kent de Nederlandse bouwregelgeving voor ons geen geheimen meer.

Meer informatie …

Bouwkundige tekeningen

Wij kunnen voor u het bouwkundige tekenwerk verzorgen. Dit doen wij al regelmatig voor diverse Architecten – Adviesbureaus – Aannemers.

Meer informatie …

Omgevingsvergunningen

Wilt u een gebouw bouwen welke niet vergunningvrij kan worden gebouwd? U moet dan een omgevingsvergunning aanvragen.

Meer informatie …

Enkele opdrachtgevers :

logo-msw  

Algemene contact gegevens

Bouwadviesbureau Raatjes
Ing. J. Raatjes

Hein Leemhuisstraat 27
9744 DR Groningen

 

Tel: 050 525 37 51
Mob: 06 489 40 214
info@raatjes.nl

Privacyverklaring
Disclaimer

Social MediaOntwerp, realisatie en beheer: Pixelsz Webdesign Groningen